Podobe našega stopala

Priznam, da se težko pohvalim s spominom imen in datumov, zato mi hčerki “ljubkovalno” pravita zlata ribica. Obraze, predvsem pa stopala si pa zelo dobro zapomnim. Kje ima kdo otiščanec, kako je vraščen noht zgledal pri zadnjem obisku, ali se je kurje oko pomirilo … vse to mi ostane shranjeno v spominu.

6f7e672fa774cd4cf6e66362cdc0fe0b
Vir: Pinterest

Naše stopalo se tako kot obraz pri vsakem posamezniku kaže drugače, kljub temu, da si mislimo, kako so si vsa stopala podobna. Lahko pa z gotovostjo trdim, da določeni poklici in športi puščajo na stopalih podoben odtis. Tako imajo tekači običajno črne nohte, ne glede na to kako kratko si jih postrižejo, nogometaši uraščen noht na palcu zaradi brcanja žoge, teniški igralci otiščance na notranji strani stopala, predvsem ob palcu zaradi drsanja po igrišču itd. Prav posebna stopala so pri športnih plezalcih in baletkah. Ti imajo že zaradi narave plesa in plezanja zelo ozko in tesno obuvalo.

Ne glede na poklic ali šport, ki ga opravljamo, je pomembno, da vedno izberemo pravilno obutev. Ta naj bo takšna, da bo podprla naše stopalo, mu dala dovolj prostora za nemoteno gibanje, nas ne bo žulila ali tiščala in bo na bolj obremenjenih mestih mehka in prožna. Tudi moja stopala že dolgo ne ljubijo visokih petk, kajti delo na terenu od mene zahteva “dirkalno” obutev.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s